Statiunea Eforie Nord – Zone

Am observat ca nu putine persoane care se cazeaza in Eforie Nord nu prea stiu exact zonele statiunii o sa icnerc sa fac o descriere si voi oferi cate infromatii stiu eu despre cartierele din Eforie Nord.
1 Zona Steaua de Mare is are numele de la hotelul Steaua de Mare, parte a hotelului Europa pana in 1989, loc unde erau cazati turistii din alte tari si loturile nationale din toate sporturile. Steaua de Mare este in partea stanga la intrarea din statiune venind din Constanta.
Cea mai bune pensiune din zona Steaua de Mare, dupa parerea mea este Vila Ancora dar gasiti multe pensiuni si vile cautand cazare eforie nord sau intrand direct pe Camere La Mare.
Avantajele sunt ca majoritatea pensiunilor sunt constructii noi si moderne iar dezavantajul este ca e un pic cam departe de mare.
2 Zona Cartierul Nou este situata in partea dreapta si se intinde pana la calea ferata a statiunii Eforie. Aici marea majoritate a unitatilor de cazare sunt vile.
Ca avanaje avem pretul scazut si liniste iar dar dezavantajul major este ca distanta pana la mare sau in centrul statiunii este una de luat in considerare.
3 Zona Peco este de la intrare in statiune in directia spre centru, chiar dupa peco . Ca avantaj este faptul ca este relativ mai aproape de centru dar departe de mare. Circa 20-25 minute de mers pana la mare si 35 de minute pana la Techirghiol. Daca Techirghiol este de fapt ce cautati ati face bine sa cautati cazare techirghiol
4 Zona Grand- Perinita se afla dupa peco si este chiar in dreptul Sanatoriului Grand. Ca avantaje spunem ca unitatile de cazare sunt moderne si variate. Hoteluri, vile si pensiuni. Distanta fata de plaja Acapulco si Debarcader este mica. Ca dezavantaj este distanta mare pana la plaja Belona si Lacul Techirghiol.
5 Zona Belona este cam cea mai populara din statiune, mai cautata de tineri in cautare de distractie, loc unde gasim si discotecile. Avantajul este ca se afla chiar pe plaja iar dezavantaje sunt preturile mari la cazare, galagie si mizerie.
6 In zona Centru gasim de toate. Restaurante, vile, pensiuni si hotelurin deci avantajul este ca veti fi aproape de toate zonele de interes. Dezavantajul major este ca aici si preturile sunt cele mai mari dar si ca este galagie mai tot timpul.
7 Daca doriti cazare la apartamente in blocuri de la particulari veti gasi din belsug in zona Gara. Avantajele ar fi ca este aproape de gara, centru si Techrighiol dar si preturile cele mai mici. Dezavantajul este distanta pana la mare si conditiile oferite in apartamentele de la bloc. Nu va asteptati ca vor fi conditii ca la cazare mamaia ci mai degraba conditiile de la cazare costinesti.
8 Ultima ar fi zona dintre Eforie Nord si Eforie Sud. Avantaje ar fi ca esti direct pe plaja, zona nu este aglomerata, esti aproate de plaja de nudisti iar hotelurile sunt construite recent. Dezavantajul major ar fi ca este departe de centru si de zonele populate si de interes ale statiunii.